Orecchiette con cime di rapa

Ingrediënten:

• 500 gram Orecchiette Pugliëse;
• 0,5-1 kg Cime di rapa (broccoli of bimi mag ook), schoongemaakt en gesneden;
• 1 Flinke snuf zout;
• 1-2 Teentjes knoflook;
• 8 Ansjovis-filets in olie;
• 5 Varkens-worsten in gelijke stukken gesneden;
• 1 Verse rode peper of snippers Pul Biber;
• handjevol vers geraspte Parmigiano Reggiano of Pecorino, plus wat extra voor garneren;
• Enkele eetlepels extra vergine olijfolie voor de saus en een paar eetlepels extra vergine olijfolie tegen het aan elkaar plakken van de pasta.

Bereiding

Maak de raapstelen schoon, verwijder de grote bladeren en de beschadigde toppen, de buitenste stelen zijn hard en vezelig, deze beschermen de kleinere binnen stelen, door ’t blad te verwijderen worden de buitenste stelen tijdens het koken mals.

Breng gezouten water aan de kook en voeg de orecchiette en raapstelen toe. Ongeveer 13-15 minuten koken, de groenten moeten bite houden en de orecchiette mogen al dente zijn.

Bereid tijdens het koken van de orecchiette en groente de vlees en saus, giet een scheut van de olie in een wok of hapjespan, laat het opwarmen en voeg de worst, ansjovis, gehakte knoflook en rode pepervlokken toe, het geheel gaar en bruin laten worden, tot de ansjovis is opgelost.

De orecchiette en raapstelen afgieten en voeg ze toe aan de pan tegelijk met 2/3 van de geraspte parmezaanse kaas en even doorbakken op hoog vuur. Haal de pan van het vuur, goed roeren en giet als het te droog is langzamerhand wat olie erbij.

Als u wilt kunt u een vleugje knapperigheid aan deze pasta geven, strooi dan een eetlepel van paneermeel of broodkruimels over de pasta, wanneer u dit (oud) brood eerst even in de grill of tostimaker bruin bakt en verkruimeld.

Over ruudkuin

Frontend Developer, WordPress, Illustrator, Designer Graphics
Dit bericht werd geplaatst in Cucina Povera en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.