Fettuccine gamberi e salicornia

Ingrediënten voor 4 personen.

– 300 gr fettuccine
– 500 gr rauwe gamba-garnalen of mosselen.
– 400 gr zeekraal
– 200 gr snoeptomaatjes in halfjes gesneden
– 1 teentje knoflook (mag natuurlijk meer)
– 2 blaadjes basilicum
– zout
– olijfolie extravergine

Voorbereiding

Wanneer je de zeekraal zelf hebt geplukt, was deze grondig, kook het in ongezouten water, zeekraal is van zichzelf zout van smaak. Daarna kun je het van de verhoute takjes halen. Koop je de zeekraal bij de supermarkt, dan kun je deze stap overslaan.

Bereiding

Bak in een hapjespan of wok de gekneusde teen knoflook, voeg de gehalveerde snoeptomaatjes toe, als het vocht uit de tomaatjes is verdampt doe je de garnalen (of mosselen) erbij tot ze oranje zijn (de mosselen tot ze zijn geopend).

Kook ondertussen de fettuccine in gezouten water beetgaar, afgieten en bij de rest in de wok, tegelijk met de zeekraal en basilicum. Rustig doorroeren op middelhoog vuur, voeg eventueel een klein snufje zout toe, de zeekraal is zoals gezegd al zout van smaak. In plaats van de smaaktomaatjes kun je overigens ook peterselie gebruiken.

Over ruudkuin

Frontend Developer, WordPress, Illustrator, Designer Graphics
Dit bericht werd geplaatst in Cucina Povera en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.